Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Moët & Chandonin ja ravintola Chez Dominiquen keittiömestarit loihtivat yhdessä ylellisen menun

Moët & Chandon -samppanjatalon keittiömestari Pascal Tingaud ja Chez Dominiquen Hans Välimäki

Moët & Chandon -samppanjatalon keittiömestari Pascal Tingaud ja Chez Dominiquen Hans Välimäki suunnittelivat elegantin erikoismenun, jota voi nauttia 19.2.–9.3. välisenä aikana ravintola Chez Dominiquessa. Menun persoonalliset ja aistikkaat raaka-ainevalinnat ovat Moët & Chandonin viiden vuosikertasamppanjan inspiroimia.

Chez Dominiquea ja Moët & Chandonia yhdistää lupaus parhaasta laadusta. Menun mauissa risteilevätkin hienostuneet elementit, joiden yhdistelmät kertovat raaka-aineiden syvällisestä tuntemuksesta.

Elegantti ja rohkea 15 ruokalajin menu

Viiden vuosikertasamppanjan inspiroima 15 ruokalajin menu syntyi Moët & Chandon -samppanjatalon keittiömestari Pascal Tingaud’n ja Chez Dominiquen Hans Välimäen yhteistyöstä. Yhdessä he suunnittelivat 15 ruokalajin menun, josta ei puutu uskallusta innovatiivisiin makuelämyksiin. Laajan menun erikoisuuksia ovat esimerkiksi langustiinin ja toffeen yhdistelmä, ranskalainen leipä hienovaraisesti keltuaisella maustettuna ja herkkutattipizza.

Elegantti menu tarvitsee tuekseen myös virheettömän samppanjavalikoiman. Moët & Chandonin Grand Vintage -samppanjat paljastavat eksentrisistä mauista uusia puolia ja luovat harmonisia makuelämyksiä. Chez Dominiquen Hans Välimäki on tunnettu niin makuelämyksellisesti kuin esteettisesti unohtumattomista menuistaan. Moët & Chandonin Grand Vintage -valikoiman innoittamana Välimäki on luonut tarjottavaksi yhä jännittävämpiä vivahteita sisältäviä annoksia.

Huippukokki lainassa maailman hienoistuneimmista keittiöistä

Suomeen saapuva Pascal Tingaud on kokki jo kolmannessa polvessa. Hän on tunnettu erityisesti nerokkaista makuluomuksistaan, jotka samalla kunnioittavat myös ranskalaisen keittiön perinteitä. Tingaud’n tyylille ominaista on suosia hienostuneimpia raaka-aineita sekä luoda näistä luovia ja tyylikkäitä elämyksiä.

Perinteiden kunnioittaminen yhdistettynä rohkeaan luovuuteen on tehnyt Tingaud’sta halutun keittiömestarin. Yli 30-vuotisen uransa aikana hän on valmistanut ruokaa niin presidenteille kuin kuninkaallisillekin ja työskennellyt muun muassa Pariisin Grand Hôtelissa, Lontoon Connaught Hotelissa ja kolmen tähden Michelin-ravintola Les Frères Troisgrosissa.

Moët & Chandon oli jo pitkään seurannut arvostetun kokin liikkeitä, kunnes nappasi tämän vuonna 1999 keittiömestarikseen. Nyt Tingaud vastaa Moët & Chandonin Champagnen maakunnassa sijaitsevien yksityistilojen Trianonin, Château de Sarahin ja Abbaye d’Hautvillersin keittiöistä.

Ainutlaatuisen yhteistyön herkullisia tuloksia on mahdollisuus nauttia 19.2.–9.3. välisenä aikana ravintola Chez Dominiquessa. 15 ruokalajin menun hinta on 155 € / henkilö. Myös pelkkiä menun samppanjoita on mahdollista nauttia suupalojen kera Chez Dominiquen baarissa.

Perustamisestaan vuonna 1743 Moët & Chandon on ollut maailman johtava samppanjatalo. Moët & Chandon on osa LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) -konsernia, johon kuuluu yli 60 luksustuotemerkkiä. Moët Hennessy sai alkunsa vuonna 1971, kun Hennessy ja Moët & Chandon sulautuivat yhteen. Yhtiö jatkoi laajenimistaan 1987 liittyessään yhteen Louis Vuittoniin, jolloin syntyi LVMH – maailman suurin luksus- ja prestige-ryhmä. Konsernin kaikki tuotteet edustavat parhainta laatua. Vanhojen perinteiden kautta on tullut vahva kokemus sekä ammattitaito ja tieto parhaista valmistusmenetelmistä. Moët Hennessy uskoo vahvasti innovatiivisuuteen sekä rohkeuteen, tuotteidensa pysyessä ajan hengessä säilyttäen silti vanhat perinteet. 

Lisätietoja menusta

15 ruokalajin menua on mahdollisuus nauttia 19.2.–9.3. välisenä aikana ravintola Chez Dominiquessa. Menun hinta on 155 € / henkilö. Menun rinnalla nautittavan samppanjamenun hinta on 145 € / henkilö. Myös pelkkiä menun samppanjoita on mahdollista nauttia Chez Dominiquen baarissa.

Erikoismenu à la Hans Välimäki & Pascal Tingaud:

Roots

dried vegetables and dip

Cep Pizza

boletus pizza

French Toast & “Sweet” Egg Yolk

cinnamon, sugar and sweet egg yolk

Cornetto

marinated salmon, caviar and sour cream

Madame Croque

ham and cheese…

“Tea Time”

dashi, vegetables and fish

Winter Beets

Foie, Natura

fresh foie gras and apple

Langoustine & Toffee

Cucumber In Winter… Yes Of Course!

cod and hey sauce

Blood orange

Pork Secretto

Squash & Liquorice

Conserved Berries

yoghurt and marinated berries

Nuts

chocolate and nuts

P4’s

served with coffee and tea

Moët & Chandon Grand Vintage -samppanjat:

Moët & Chandon Grand Vintage 2002 magnum 8cl 20,- 12cl 29,- plo 296,-

Tämä hehkuvan kultainen samppanja on maultaan kypsä, tasapainoinen ja ryhdikäs

Moët & Chandon Grand Vintage 2004  8cl  20,- 12cl 29,- plo  174,-

Tämä seitsemän vuotta kellarissa kypsynyt elegantti vuosikertasamppanja on Moët & Chandonin vuosikerroista uusin

Moët & Chandon Grand Vintage 1996  8cl 35,-  12cl 52,-  plo  312,-

Tämän 64. vuosikerran samppanjan maussa yhdistyvät harvinaislaatuisella tavalla tiiviys ja hapokkuus

Moët & Chandon Grand Vintage 1993  8cl 38,- 12cl 56,-  plo  336,-

Tätä eloisaa 62. vuosikerran samppanjaa luonnehtivat kirpeys ja raikkaus

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2004  8cl  22,- 12cl 32,-  plo  192,-

Tästä 69. vuosikerran rosésta löytyy jämäkkyyttä sekä punaisia marjoja

HAAGA-HELIA: Ravintolapäivä kokoaa parikymmentä pop-up- ravintolaa Porvoo Campukselle

HAAGA-HELIAn Porvoo Campukselle avataan Ravintolapäivänä 17.11. yhdeksi päiväksi parikymmentä erilaista pop-up-ravintolaa ja -kahvilaa klo 11-15. Tilaisuus on avoinna kaikille ja tarjolla on Ravintolapäivän tavaramerkiksi muodostunut rento tunnelma sekä kansainvälistä ruokaa ja juomaa. Tilaisuuden järjestää kansainvälinen opiskelijaryhmä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta.

Porvoo Campuksen pop-up -ravintolapäivä alkaa klo 11 ja päättyy klo 15. Ohjelmassa on kansainvälisen ruoan ja juoman lisäksi akustista musiikkia The Capo Duon esittämänä sekä lapsille suunnattua ohjelmaa: taikuri (klo 11.30-12.15), kasvomaalausta, pinssien tekemistä ja pikkuleipien koristelua.

”Ravintolapäivän perusajatus on, että kuka tahansa voi avata päiväksi juuri sellaisen ravintolan kuin itse haluaa. Tapahtumassa on paljon yrittäjämäistä luovaa tekemisen halua ja ajattelimme, että meidän opiskelijat voisivat innostua ajatuksesta järjestää Ravintolapäivänä tapahtuman Porvoo Campukselle. Suunnittelu onkin ollut todella aktiivista”, kertoo kehittämispäällikkö Sirpa Lassila, HAAGA-HELIAn StartUp Schoolista.

Pop-up-ravintoloita suunnittelevat sekä HAAGA-HELIAn opiskelijat että henkilökunta. Tarjolla on mm. uudella tavalla tehtyjä hot-dogeja, kasvisherkkuja, pitkään kypsytettyjä liharuokia, erilaisia kahviloita ja mustanpörssin ravintola. Kaikki ravintola löytyvät oheisen linkin takaa: http://www.restaurantday.org/fi/(hakusana Porvoo)

Ensimmäisen kerran pop-up -ravintolat nousivat Suomessa toukokuussa 2011.Silloin mukana oli noin 40 ravintolaa ja kahvilaa. Ilmiö on levinnyt Suomesta kymmeniin muihin maihin ja sen suosio kasvaa kerta kerralta. Edellisessä ravintolapäivässä viime elokuussa mukana oli lähes 800 pop-up -ravintolaa ja nyt tapahtumaa järjestetään neljästi vuodessa ympäri maailman. Erikoista Ravintolapäivässä on, että se kokoaa yhteen kaikenikäisiä ruoan ystäviä ja antaa kaikille mahdollisuuden nautti ruokakulttuurista tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Ravintolapäivä Porvoo Campuksella Facebookissa: http://www.facebook.com/RestaurantdayatPorvoocampus?fref=ts

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 000 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. www.haaga-helia.fi