Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Loїc Raison Brut – Ranskan suosituin siideri rantautui Suomeen

853a1e100fb65a81_org

Aito omenasiideri, Loїc Raison Brut tuo laadukkaalla ranskalaisuudellaan tervetulleen lisän päivittäistavarakauppojen siiderivalikoimaan. Tätä perinteikästä siideriä on päästy nauttimaan Ranskassa jo vuodesta 1923, mutta suomalaisten siiderinystävien onneksi Loїc Raison –pulloja löytyy jatkossa myös meidän kauppojemme hyllyiltä.

Loїc Raison on Ranskan suosituin siideribrändi. Sen valmistuksessa käytetään vain bretagnelaisista omenoista saatua omenamehua. Tämän ansiosta siiderin makumaailma on poikkeuksellisen täyteläisen omenainen, mutta silti herkullisen raikas.

Siiderin tuottaja Eclor on Ranskan suurin siiderin valmistaja. Loїc Raison –siiderit valmistetaan edelleen perustajansa, herra Loїc Raisonin, kotikylässä Domagnessa, Ranskan Bretagnessa. Siideri valmistetaan Bretagnen alueen parhaista omenoista perinteisin menetelmin.

Tuotekuvaus: Herkullisen raikas, hedelmäinen ja poikkeuksellisen täyteläisen omenainen

Tuotetiedot: Loїc Raison Brut 4,5%, maa/tuottaja: Ranska/Eclor, sokeri: 28g/l

Saatavilla hyvin varustelluista K-ryhmän myymälöistä

Raikas Cidre Fermier Tradition maistuu räiskäleiden kanssa

cidre-fermier

Ranskalainen Cidre Fermier Tradition valmistetaan tuoreista omenoista ja se sopii hyvin kuumaan kesäpäivään.

Cidre Fermier Traditionin valmistuksessa käytetään tuoreita omenoita, jotka on kerätty tuottaja Duclos Fougerayn hedelmätarhasta Normandiasta.

Juoman käyminen kestää noin 3-6 kuukautta. Siideri on mikrosuodatettu.

Cidre Fermier Tradition on puolimakea, hapokas, kypsän omenainen, kevyen hunajainen ja tasapainoinen. Juomaa suositellaan aperitiiviksi. Sen kanssa maistuvat brie- ja camember-juustot, kana, porsaanliha sekä ohukaiset.

Perhe Fougeray Duclos osti tilan Normandiasta vuonna 1985. Ensimmäiset omenapuut istuttiin vuonna 1992 ja tänä päivänä istutuksia on noin 15 hehtaaria. Tilalla käytetään ainoastaan orgaanisia lannoiteita ja lampaat laiduntavat puiden alla. Tuottajalle laatu ja ekologisuus ovat tärkeämpiä kuin suuri tuotanto. Tila tuottaa noin 100 000 pulloa vuodessa.

Cidre Fermier Tradition

Alkoholipitoisuus: 5,00 %

Alkon tuotenumero: 717397

Hinta: 8,30e/0,75l

Myynnissä Alkossa elokuun puoliväliin saakka.

Red Bev Oy on vuonna 2011 perustettu erityisesti tuotemarkkinointiin profiloituva, innovatiivinen alkoholijuomien maahantuontiyritys, jolla on päämiehiä ympäri maailmaa. Ytitys myös räätälöi ja valmistuttaa omia tuotteita. Yrityksen perustajilla on yli 15 vuoden kokemus alkoholijuomien maahantuonnista ja markkinoinnista.

Duché de Longueville Cidre Brut täydentää ranskalaisten maalaissiiderien valikoimaa Alkossa

Suomessa myytävien ranskalaisten maalaissiidereiden valikoima kasvaa huhtikuussa, kun Alkon hyllyihin ilmestyy reheväarominen Duché de Longueville Cidre. Ranskan tunnetuimmalta siiderintuotantoalueelta Normandiasta saapuva uutuus on kaikkien kukkarolle sopiva keväinen juoma, sillä ison pullon aitoa lisäaineetonta siideriä saa omakseen alle viidellä eurolla. Kuiva siideri on monikäyttöinen juoma, jolla voi ilahduttaa ystäviä kesän ensimmäisellä piknikillä, maistella suolaisten juustojen kanssa tai viilentää oloa saunan jälkeen.

Luoteis-Ranskassa sijaitseva Normandia ei viileän merellisen ilmaston ansiosta sovellu viiniköynnösten viljelyyn, mutta merten ympäröimä maakunta tarjoaa erinomaiset olosuhteet omenoiden kasvatukseen. Omenapuut ovat vihertäneet Ranskassa jo varhaiselta keskiajalta lähtien, ja normandialaiset ovat herkutelleet mehukkailla omenilla ruokapöydässä sekä valmistaneet hedelmistä runsaanmakuisia siidereitä ja tisleitä. Normandialaisten siidereiden rehevän ja hyvärakenteisen maun salaisuus ovat sadat eri omenalajikkeet, joista jokainen antaa kevyesti kuplivalle juomalle ominaiset piirteet.

Pernod Ricardin maahantuoma puolimakea normandialaisen Cidraie on jo vuosia ihastuttanut aitojen maalaissiidereiden ystäviä, ja nyt klassikko saa rinnalleen saman tuottajan täysin kuivan omenasiiderin. Duché de Longueville Cidre Brut -siideriin käytetyt omenat ovat saaneet kypsyä Normandian viileän ilmaston ansiosta aromikkaiksi ja hapokkaiksi. Syksyllä omenoiden saavuttaessa täydellisen kypsyyden, hedelmät on puristettu mehuksi ja käytetty miedoksi omenajuomaksi. Maalaissiiderin kevyet kuplat ovat syntyneet samppanjan tapaan toisen käymisen aikana ilmatiiviissä pullossa, jossa syntyvä hiilidioksidi ei ole päässyt karkuun, vaan integroitunut siideriin.

Duché de Longueville Cidre Brut on täysin lisäaineeton siideri, johon ei ole missään valmistusvaiheessa lisätty sokeria tai vettä. Kuiva ja rehevä siideri on monipuolinen juoma, johon on vaikea olla ihastumatta. Ranskalainen siideri kannattaa viilentää hyvin ennen tarjoilua ja korkata esimerkiksi kevätjuhliin saapuvien vieraiden iloksi. Siideri on erinomainen virkistäjä kesähelteillä, mutta sitä kannattaa rohkaistua tarjoamaan myös suolaisten juustojen tai leikkeleiden kanssa. Parhaiten siideri tulee juttuun legendaaristen normandialaisten kittijuustojen kuten Pont-l’Évêquen, Livarotin tai Camembertin kanssa. Kotikokkaajan kannattaa lorauttaa Duché de Longuevilleä uunissa hautuvaan possu- tai kananpoikapataan, johon siideri tuo mehukkaan omenaisen vivahteen.

UUTUUS
Duché de Longueville Cidre Brut

Alkon tuotenumero: 764167
Hinta: 4,99 €

VANHA TUTTU
Cidraie

Alkon tuotenumero: 789564
Hinta: 2,89 €/0,33 l

www.pernod-ricard-finland.com

Pernod Ricard Finland Oy on Suomen alkoholimarkkinoiden toiseksi suurin toimija ja maailman toiseksi suurimman alkoholikonsernin, ranskalaisen Pernod Ricardin omistama tytäryhtiö.

Pernod Ricard Finland Oy vastaa Pernod Ricard Groupin tuotteiden sekä monien muiden kansainvälisesti tunnettujen viinien ja väkevien alkoholituotteiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Pernod Ricard Finland on myös laadukkaiden kotimaisten alkoholijuomien valmistaja.

Rekorderlig kiitää kesään persikan ja seljankukan siivittämin siiderimauin

Rekorderlig tuo kevät-kesä 2013 -kaudelle kaksi hurmaavan raikasta Limited Edition -siiderimakua. Uutuutena Persikka-Metsämansikan ja kuluttajien pyynnöstä, 2012  lanseeratun Villiomena-Seljankukan.

Rekorderlig jatkaa suosittua Limited Edition -siiderisarjaansa, kun viime kesän suosikin Villiomena-Seljankukan rinnalle nousee Rekorderlig Persikka-Metsämansikka Limited Edition.

Suuren suosion viime kesänä saavuttanut Villiomena-Seljankukka on saatavilla myymälöistä kesän ajan. Tämä makean omenainen siideri sopii erityisestikokeilunhaluisille herkkusuille.

Pirteän trooppinen kesäsiideri Persikka-Metsämansikka yhdistää kaksi perinteistä makua yllättäväksi pariksi, persikan pehmeys tasapainottaa kirpeää metsämansikkaa. Siideri sopii niin erikoisuuksien etsijöille kuin tutuista mauista pitäville.

Vain kesäkauden myynnissä olevat siiderit tarjoillaan 33cl:n tölkeistä, joita koristaa kauden kaunis design.

Tuotetiedot:

Pakkaus: 0,33L tölkki, alk. 4,5 %, tuottaja: Åbro, maa: Ruotsi

Kopparberg Naked Apple Dry – omenan makua puhtaimmillaan

Kopparberg Naked Apple Dry on luonnollista siiderin makua arvostavien valinta. Se on valmistettu vain omenista perinteisen valmistusmenetelmän mukaan. Täyteläisen pehmeä omenan maku ja kevyen kupliva koostumus ovat siideriä aidoimmillaan.

Kopparbergillä on pitkä perinne siiderin valmistuksessa, jo vuodesta 1882. Naked Apple Dry on paluu siiderin alkujuurille, riisuttu versio hedelmäisistä siidereistämme. Sen valmistuksessa käytetään vain omenaa ja luonnon lähdevettä. Puolikuivassa siiderissä omenan täyteläisyys tulee parhaiten esille”, kertoo Kopparberg Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Forssell.

Naked Apple Dry on maultaan keskihapokas, kauniisti poreileva koostumus antaa sille raikkaan pirskahtelevan suutuntuman. Jälkimaussa yhdistyvät pehmeys ja raikas hapokkuus. Uutuussiideri on pakattu 0,5 litran tyylikkääseen kierrätystölkkiin sekä 6 x 0,33 litran monipakkaukseen. Tölkki säilyttää parhaiten juoman hiilihapon, jolla varmistetaan siiderin sopiva kuplivuus.

Juoman alkoholipitoisuus on 4,5 til-%. Saatavilla huhtikuusta 2013 alkaen kaikista kaupan ryhmittymistä.

Yritystiedot: http://www.kopparberg.fi/etusivu.php

Fanit kehittivät kesän Upcider-uutuussiiderin

Co-creation eli yritysten ja asiakkaiden yhdessä tekeminen yleistyy sosiaalisen median avulla

Tulevan kesän Upcider-siideriuutuus on kehitetty yhdessä fanien kanssa. Hartwallin tuotekehityksen ja Upcider-fanien Siideritehdas saa jatkoa, kun suuren suosion saanut tuotekehityspäivä järjestetään uudelleen toukokuussa 2013.

Kesäkauden uutuussiideri Upcider Kuiva Granaattiomena on siiderin ystävien itse kehittämä maku. Viime kesänä kahdeksan Upciderin Facebook-tykkääjää pääsi päiväksi Lahden panimolle osallistumaan uutuussiiderin tuotekehitykseen yhdessä Hartwallin tuotekehityksen ammattilaisten kanssa. Kaikkia osallistujia yhdisti mielenkiinto siidereitä ja tuotekehitysprosessia kohtaan.

Co-creation tarkoittaa tuotteen tai palvelun kehittämistä yhdessä sen tulevien käyttäjien kanssa. Fanien osallistuminen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen on entistä helpompaa sosiaalisen median avulla.

”Kilpailun suosio yllätti meidät täysin ja saimme Facebook-yhteisömme kautta tuhansia hakemuksia. Olimme erityisen iloisia siitä, kuinka innostuneita ja sitoutuneita Upcider-fanit olivat ideoimaan ja kehittämään uutuusmakua”, kertoo siidereiden tuotepäällikkö Juhani Mertsalmi Hartwallilta.

”Co-creation kampanjan suuren suosion ja erittäin myönteisten kokemusten innoittamana järjestämme tuotekehityspäivän jälleen tänä keväänä. Aiomme jatkossakin ottaa kuluttajia tiiviimmin mukaan tuotekehitykseen, jotta kuluttajien aidot tarpeet ja toiveet huomioidaan entistä paremmin uusien tuotteiden kehittämisessä”, Mertsalmi jatkaa.

Siiderin ystävät voivat osallistua Upcider Siideritehdas -kilpailuun Upciderin verkkosivuilla ja Facebookissa 21.4.2013 asti. Voittajat pääsevät kehittämään yhdessä Hartwallin ammattilaisten kanssa tulevan kauden uutuusmakuja Hartwallin Lahden panimolle 24.5.2013.

Upcider Kuiva Granaattiomena on odotettu uutuus kuiviin siidereihin

Upcider Kuiva Granaattiomena 4,7 % on kuiva, hapokas ja hedelmäinen granaattiomenan makuinen siideri, joka sopii mainiosti kesäisille piknikeille tai illanviettoon tunnelman nostattajaksi. Fanien kehittämä uutuussiideri tuo lisää vaihtoehtoja kuivien siidereiden valikoimaan. Tuote on myynnissä vain rajoitetun ajan kesäkaudella.

”Suomalaiset kaipaavat siiderivalikoimaan yksinkertaisia ja selkeitä makuja. Viime vuonna toimme takaisin valikoimaan Upcider Extra Kuiva Omenan, kun kuluttajat esittivät lukuisia toiveita siiderinmaun tuomisesta takaisin. Kuivat siiderit selkeästi kasvattavat suosiotaan suomalaisten keskuudessa ja kuivat makuvaihtoehdot nousivat myös viime kesän tuotekehityspäivässä ykköseksi,” Mertsalmi kertoo.

Upcider Kuiva Granaattiomena 4,7 % on saatavilla 0,5 litran kierrätysmuovipulloissa maaliskuun lopusta alkaen. Kausimaku on myynnissä kesäkaudella rajoitetun ajan.

https://www.facebook.com/upcider
http://www.upcider.fi/

Hartwall

Hartwall on juoma-alan innovatiivinen suunnannäyttäjä. Hartwallin tuotevalikoimaan kuuluu oluita, siidereitä ja long drink -juomia, pullotettuja vesiä, virvoitusjuomia, mehuja ja erikoisjuomia sekä tytäryhtiö Hartwa-Traden kautta viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat tuotemerkit ovat Lapin Kulta, Karjala, Foster’s ja Heineken -oluet sekä Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Upcider ja Hartwall Original Long Drink. Hartwall on osa HEINEKENia, joka on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin panimo volyymilla mitattuna.

Golden Cap – suomalainen perinneherkku vuodesta 1962

Golden Cap — suomalainen perinneherkku vuodesta 1962

Kirkkaasti uudistunut Golden Cap tuo markkinoille uudet pakkaukset, uudistetut maut, aivan uudenlaisen siideriuutuuden ja puhuttelevan markkinointikonseptin.

Suomalaiset rakastavat aitoja ja rehellisiä suomalaisia brändejä, mutta moni ei tiedä, että myös Golden Cap kuuluu tähän joukkoon, ja että se on ensimmäinen suomalainen siideri vuodelta 1962.

Jo 50 vuoden ajan Golden Cap on ollut mukana suomalaisten hyvissä hetkissä ja klassisissa tilanteissa: saunassa, mökillä, etkoilla, juhlissa ja kesäfestareilla. Golden Cap on ollut edelläkävijä monessa: se ehti ensimmäisenä siiderinä ravintolahanoihin Happy Days -ravintolassa vuonna 1993. Myös ensimmäinen maustettu siideri ja joulusiideri olivat Golden Capia.

Golden Capin — suomalaisen perinneherkun — uusi markkinointikonsepti ammentaakin perinteistä, mutta lisää niihin aina modernin, yllättävän ja leikkisän kulman.

”Siiderimarkkinan kasvattaminen on tämän vuoden ykköstavoitteemme. Haemme kasvua kirkastamalla Golden Capin brändiä. Teimme mittavia tutkimuksia muun muassa haastattelemalla kuluttajia ja pyysimme heitä pitämään nettipäiväkirjaa. Testasimme myös makuja ja pakkauksia sekä haimme uutta näkökulmaa markkinointiviestinnän konseptiin”, markkinointipäällikkö Salla Eklund kertoo.

Kirkastuneet pakkaukset

Golden Cap uudistuu myös pakkauspuolella. Uutuuspakkaukset ovat kirkas kierrätysmuovipullo, 33 cl:n tölkki ja neljän pikkutölkin monipakkaus. Kierrätysmuovipulloa tehdään kahta kokoa: 45 cl:n pullo päivittäistavarakauppaa ja 33 cl:n pullo ravintoloita ja esimerkiksi kioskeja varten.

”Uskomme läpinäkyvän muovipullomme tuovan aivan uutta kirkkautta ja raikkautta myymälöiden siiderihyllyjen melko tummaan yleissävyyn. Myös kuluttajat pitivät tutkimustemme mukaan muovipullon läpinäkyvyyttä tervetulleena uutuutena siideripakkauksissa”, Eklund toteaa.

Erityisesti naiset pitivät muovipulloa parhaana siideripakkauksena sen keveyden, särkymättömyyden ja uudelleensuljettavuuden vuoksi. Tölkeistä he valitsivat mieluiten pienen koon ja monipakkauksista neljän pikkutölkin pakkauksen (Pakkaustutkimus IRO 03/2012).

Uudistuneet maut

Huhtikuusta alkaen omenasiideri Classic maistuu entistä omenaisemmalta ja päärynäsiideri Perry entistä päärynäisemmältä. Molemmat on makeutettu pelkästään sokerilla.

”Olemme tutkineet ja työstäneet Golden Capin makuja huolella. Uudistuksessa keskityimme perusmakuihin omenaan ja päärynään. Omena on viime aikoina ollut kasvavin makusegmentti siiderimarkkinalla. Yhdessä päärynän kanssa se edustaa noin puolta koko markkinasta, kun toinen puoli koostuu maustetuista siidereistä.”

Kevään uutuussiiderit

Sitruunasooda on Suomessa suosittu raaka-aine juomasekoituksissa, ja sen drinkkikäyttö on nouseva trendi myös maailmalla. Tämä suomalaisille tuttu maku maistuu pian myös siidereissä. Kevään uutuus Golden Cap Lemon Soda Cider on sokerilla makeutettu, raikas ja erilainen maustettu siideri, jonka päämakua sitruunaa on tehostettu ripauksella sitruunaruohoa.

”Tyypillinen siiderinkuluttaja kokeilee herkästi uutuusmakuja. Golden Cap Lemon Soda on raikas kesäjuoma, jota varmasti kuluu jäiden kanssa hellepäivinä. Uskomme sen tavoittavan myös uusia kuluttajia”, Eklund ennustaa.

Toinen kevään uutuus on täysin alkoholiton omenasiideri Golden Cap Alcohol Free Apple Cider. Se on maistuva alkoholiton vaihtoehto kevään juhliin tai janojuomaksi.

Jakelu alkaa 18.3.

 

TUOTETIEDOT

 

Golden Cap Lemon Soda Cider
Maustettu omenasiideri.
Ainesosat: Vesi, hedelmäviini, sokeri, omenamehutiiviste, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), sitruunaruohouute, luontainen aromi, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti ja natriumdisulfiitti).
alkoholi                        4,7 til-%
100 ml sisältää
energia                         240 kJ/60 kcal
rasva                            0 g
– josta tyydyttynyttä    0 g
hiilihydraatit                8,1 g
– josta sokereita          7,8 g
proteiini                       0 g
suola                            0 g
Pakkaukset                  45 cl ja 33 cl kierrätysmuovipullo, 33cl tlk, 4×33 cl tölkki

Golden Cap Alcohol Free Apple Cider
Ainesosat: Vesi, sokeri, omenamehutiiviste, hiilidioksidi, happamuudensäätöaineet (omena- ja sitruunahappo), aromit, säilöntäaine (kaliumsorbaatti), väri (sokerikulööri).
alkoholi                        0 %
100 ml sisältää
energia                         140 kJ/35 kcal
rasva                            0 g
– josta tyydyttynyttä    0 g
hiilihydraatit                7,9 g
– josta sokereita          7,8 g
proteiini                       0 g
suola                            0 g
Pakkaus                       45 cl kierrätysmuovipullo

Golden Cap Classic Apple Cider
Ainesosat: Vesi, hedelmäviini, sokeri, omenamehutiiviste, hiilidioksidi, happamuudensäätöaineet (omena- ja sitruunahappo), aromit, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti ja natriumdisulfiitti), väri (sokerikulööri).
alkoholi                        4,7 til-%
100 ml sisältää
energia                         200 kJ/50 kcal
rasva                            0 g
– josta tyydyttynyttä    0 g
hiilihydraatit                5,5 g
– josta sokereita          5,3 g
proteiini                       0 g
suola                            0 g
Pakkaukset                  45 cl ja 33 cl kierrätysmuovipullo, 4×33 cl tölkki

Golden Cap Perry Cider
Ainesosat: Vesi, hedelmäviini, sokeri, päärynämehutiiviste, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromit, säilöntäaineet (kaliumsorbaatti ja natriumdisulfiitti), väri (sokerikulööri).
alkoholi                        4,7 til-%
100 ml sisältää
energia                         250 kJ/60 kcal
rasva                            0 g
– josta tyydyttynyttä    0 g
hiilihydraatit                8,4 g
– josta sokereita          8,1 g
proteiini                       0 g
suola                            0 g
Pakkaukset                  45 cl ja 33 cl kierrätysmuovipullo, 4×33 cl tölkki, 30L astia


Viivi ja Wanger: Sikamainen uutuusolut Olvilta

Viivi ja Wagner –sarjakuvan sympaattinen sika Wagner ja valveutunut opiskelijanainen Viivi saavat syksyllä omat nimikkojuomansa kun Juba Tuomolan kuvittamat ja Olvin valmistamat Wagner-olut ja Viivi-siideri saapuvat kauppoihin.

”Aina kun talous menee taantumaan, ihmiset haluavat lisää huumoria elämäänsä. 90-luvun alun pahassa lamassa Olvi otti käyttöön sloganin AJATTELE POSITIIVISESTI. Nyt näyttää talouden taivaalla taas synkältä. Vastaamme tuomalla Viivi-siiderin ja Wagner-oluen. Juba Tuomolan piirtämistä tölkeistä tulee hyvälle tuulelle,” kertoo Olvi markkinointijohtaja Olli Heikkilä.

Wagner-olut on täyteläinen vaalea täysmallas lager-olut, jonka valmistuksessa on käytetty sikamaisen hyviä humalalajikkeita. Viivi-siideri on sivistynyt ja pyöreä päärynäsiideri, joka maistuu parhaiten viileäksi jäähdytettynä.

.

Panimomestari William Gideon Åberg ja rouvansa Onni perustivat panimon Iisalmeen vuonna 1878. Zacharias Topeliuksen hengessä he halusivat tarjota miedompia vaihtoehtoja viinanhimon villitsemille kansalaisille. Tänäkin päivänä Olvi on itsenäinen suomalainen panimo, jonka päätuotemerkkejä ovat OLVI (oluet, vichyt, lonkerot, siiderit ja virvoitusjuomat), Sandels-oluet, FIZZ-siiderit, KevytOlo-kivennäisvedet sekä TEHO-energiajuomat ja TEHO Sport -urheilujuomat.