Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Fazer jatkaa kahvilaverkostonsa uudistamista ja uusii Fazer Cafén kauppakeskus Forumissa

FazerCafe_Sisustus_1_JPG

Fazer on uusinut kahviloitaan viimeisen vuoden aikana. Nyt vuorossa on Forumin kauppakeskuksessa jo vuodesta 1985 asiakkaita palvellut Fazer Café, joka on saanut kokonaan uuden ilmeen. Uusittu Fazer Café on Fazerin ensimmäinen Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva uuden konseptin mukainen kahvila, jossa herkullisiin tuotteisiin yhdistyy modernin klassinen miljöö.

Uudistettu Fazer Café ammentaa Karl Fazerin vuonna 1891 Helsinkiin perustaman ensimmäisen kahvilan perinnöstä, mausteena ovat modernit tuulahdukset suurien eurooppalaiskaupunkien kahvilaelämästä. Karl Fazer haki oppinsa Pietarista, Berliinistä ja Pariisista. Samaa kaupunkilaista ja kansainvälistä ilmapiiriä tavoitellaan myös Fazerin uusissa kahviloissa.

”Uusimme kahvilaverkostoamme uuden konseptin mukaiseksi. Nyt vuorossa on Fazer Café Forum, jossa olemme palvelleet asiakkaitamme jo 29 vuoden ajan. Tämän päivän Fazer Cafét ovat aina askeleen edellä, tuovat kansainvälisen tuulahduksen ja tarjoavat laadukkaita makuelämyksiä. Kahviloissamme on tarjolla vastustamattoman herkullisia luomuksiamme, joita leipurit, kondiittorit sekä suklaan ammattilaiset valmistavat huolella”, kertoo Kristian Helanne , Fazer Cafés -liiketoiminnan vetäjä.

Fazer Café on modernin klassinen kahvila, jonka valikoimaan kuuluvat monenlaiset käsin leivotut leivät ja konditoriatuotteet, suklaakonvehdit, suklaajuomat, monenlaiset erikoiskahvit sekä smoothiet ja myös erilaiset salaatit – laadukkaan ja modernin kahvilaruuan koko kirjo. Antoisan kokemuksen takaavat ensiluokkainen palvelu ja tilat, jossa jokainen yksityiskohta on harkittu ja huoliteltu.

Täysimittaisen uudistuksen myötä Forumin kauppakeskuksen Fazer Cafén sisustus muuttuu pohjoismaisen vaaleaksi art deco -tyylisin vaikuttein.

”Viime vuoden aikana olemme uusineet Munkkivuoren, Stockmann Helsingin keskustan ja Tampereen kahvilat sekä avanneet Messukeskukseen ja Itikseen uuden konseptin mukaisen Fazer Cafén. Kahvilapalveluiden kysyntä on kasvussa ja odotamme innolla kaupunkilaisten löytävän Forumissa sijaitsevan kahvilamme uudistuneen miljöön, tuotteet ja palvelumme ”, Helanne jatkaa.

Uusi Fazer Café -konsepti on saanut erinomaisen vastaanoton asiakkaiden keskuudessa. Fazer uudistaa syksyn aikana myös Fazer Café City Centerin Helsingin keskustassa.

Fazer 8th Floor ja Veuve Clicquot avaavat samppanjabaarin Stockmannille

8079530476_d2e360286a_z

Moët Hennessy ja Fazer Ravintolat jatkavat menestyksekästä yhteistyötään Helsingin keskustan Stockmannilla: Fazer 8th Floor -ravintoloiden samppanjabaari uudistuu ja paikalle avautuu näyttävä ja viihtyisä Veuve Clicquot -samppanjabaari. Baarin toteutuksesta
vastaavat Veuve Clicquotin design-tiimi Pariisista yhdessä sisustusarkkitehti
Joanna Laajiston kanssa. Luksusta keskustan kiireiden keskelle tuova uudistettu
kohtaamispaikka tarjoilee nautintoja kaikille aisteille. 

Veuve Clicquot näkyy maailmalla arvostetuissa tavarataloissa kuten esimerkiksi Lontoon Harrodsilla, Münchenin Oberpollingerissa ja Tukholman NK:ssa. Nyt tämä ylellisyyttä huokuva brändi on läsnä myös Helsingissä – virkistäen ostoksiaan tekeviä tai varta vasten lasillista nauttimaan
saapuneita.

Helsingin ydinkeskustassa Stockmann-tavaratalossa sijaitseva Fazer 8th Floor -ravintolamaailma uudisti ilmettään viime vuoden lopulla, jolloin tavaratalon kahdeksannessa kerroksessa sijaitseva ravintolamaailma sai uuden brändi-ilmeen ja sen myötä uuden nimen. Nyt uuden ilmeen on saanut
samppanjabaari, joka on uudistettu yhteistyössä aromaattisista laatusamppanjoistaan tunnetun ranskalaisen Veuve Clicquotin kanssa.

”Ihmiset hakevat pieniä elämyksiä arkeen yhä kasvavassa määrin. Ravintolamaailman uudistus on otettu innostuneesti vastaan ja nyt olemme luoneet samppanjabaarista entistä houkuttelevamman”, kertoo liiketoimintajohtaja Kristian Helanne Fazerilta.

Fazer 8th Floor -ravintolamaailman Veuve Clicquot -samppanjabaarista löytyy lukuisten samppanjavaihtoehtojen lisäksi pieniä suolaisia ja makeita herkkuja. Uusi baari tarjoaa myös mahdollisuuden aistien herättelemiseen makunautinnoin heti aamutuimaan, sillä samppanjabaarissa voi järjestää myös aamiais- ja yksityistilaisuuksia klo 9-11.

Tervetuloa nautiskelemaan 6.helmikuuta alkaen.

Veuve Clicquotin vuonna 1772 alkanut menestystarina kytkeytyy Madame Clicquotin, nuoren lesken elämäntyöhön ja persoonaan. Luonteenlujuutensa ja liikemiesvaistonsa avulla Madame muutti perheyrityksen samppanjataloksi. Veuve Clicquot on osa LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton)
-konsernia, johon kuuluu yli 60 luksustuotemerkkiä. Konsernin kaikki tuotteet edustavat parhainta laatua. Vanhojen perinteiden kautta on tullut vahva kokemus sekä ammattitaito ja tieto parhaista valmistusmenetelmistä. Moët Hennessy uskoo vahvasti innovatiivisuuteen sekä rohkeuteen, tuotteidensa pysyessä ajan hengessä säilyttäen silti vanhat perinteet. Lisätietoja saat osoitteesta
www.lvmh.com

Suomen ensimmäinen NESPRESSO boutique avataan paraatipaikalle Helsinkiin

b8f1e37b8208e230_800x800ar

Nespresso boutique Toronto

Keskuskadulle avattava kauan odotettu Nespresso boutique Helsinki tarjoaa aisteja hiveleviä kahvielämyksiä laatutietoisille kuluttajille.

Annoskahvimarkkinoiden premium-brändi Nespresso avaa tänä keväänä ensimmäisen Suomen-myymälänsä Helsingin ydinkeskustaan osoitteeseen Keskuskatu 3. Tätä ennen boutique-myymälöitä on nähty maailman suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa, Lontoossa ja Pietarissa.

Näyttävät Nespresso boutique-myymälät ovat tunnettuja tyylikkäästä ilmeestään ja kokonaisvaltaisesta palvelukonseptistaan. Kuluttajille tämä tarjoaa mahdollisuuden syventää tietämystään ensiluokkaisesta kahvista sekä ostaa kaikkia Nespresso -tuotteita. Valikoimaan kuuluu yhdeksän erilaista kahvikonetta, 22 kahvilaatua ja yli 200 oheistuotetta. Tähän saakka kahvikapselit ovat olleet saatavilla suomalaisille kuluttajille verkkokaupasta.

–        Suomen lippulaivamyymälää on odotettu hartaasti, ja vihdoin pitkä odotus palkitaan. Olemme luonnollisesti erittäin innoissamme saadessamme tuoda tämän ainutlaatuisen palvelukonseptin vihdoin myös suomalaisten kuluttajien ulottuville. Maailmalla myymälöitä on jo yli 350 kertoo Nespresso Finlandin maajohtaja Olli Immonen.

Kuten muidenkin Nespresso boutique -myymälöiden, myös Helsinkiin avattavan liikkeen elegantista ilmeestä vastaa joukko huipputason suunnittelijoita. Myymälän sydämessä on tyylikäs kahvihuone , jossa asiakkailla on mahdollisuus tutustua korkealuokkaiseen Nespresso Grand Cru -kahvien valikoimaan. Vieraat pääsevät koulutettujen ammattilaisten opastuksella maistelemaan eri kahvilaatuja ja oppimaan, kuinka erottaa niiden hienostuneet sävyt ja aromit toisistaan.

8b204cfd46ec0da0_800x800ar

St Petersburg boutique

Nespresso boutiquen henkilökunnan asiantuntemus ulottuu gourmet-kahvin ohessa kahvipapujen alkuperän ja kahvin tuotantoprosessin tuntemukseen. Myymälän asiakkaat saavatkin halutessaan yksityiskohtaista tietoa muun muassa Rainforest Alliance -järjestön sertifioimasta Nespresso AAA-ohjelmasta, jonka tavoitteena on varmistaa kestävä kehitys kaikissa tuotantoprosessin vaiheissa.

Helsingin Nespresso boutiquen kokonaisvaltaiseen palvelukonseptiin kuuluu kahvikoneiden ja oheistuotteiden myynnin lisäksi myös käytettyjen kahvikapselien kierrätyspiste , johon kapselit voi jättää pienmetallin kierrätyspisteiden lisäksi. PickUp-palvelun kautta taas etukäteen tilattujen tuotteiden nouto on mahdollista jonottamatta vain tunnin kuluttua tilauksen tekemisestä.

Lisätietoa Nespresso sta:

Nestlé Nespresso on korkealaatuisten annoskahvien edelläkävijä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa.Nespresso toimii yli 50 maassa ja yhtiöllä on yli 7 000 työntekijää. Vuonna 2013 yhtiön jälleenmyyntiverkostoon kuului yli 350 boutique-myymälää.

Nespresso Nordic perustettiin vuonna 2003 ja sen pääkonttori sijaitsee Oslossa. Yhtiöllä on yhteensä 220 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Nespresso boutique -myymälät sijaitsevat vuonna 2013 Oslossa, Bergenissä, Stavangerissa, Tukholmassa, Malmössa, Kööpenhaminassa, Århusissa.

www.nestle-nespresso.com

Minetti-jäätelökahvila kauppakeskus Duoon

Minetti ice cream bar

Tampereen Hervannassa sijaitseva kauppakeskus Duo laajentaa palveluvalikoimaansa. Tampereen Jäätelöliike Oy avaa toukokuussa uuden jäätelökahvilan kauppakeskuksen ensimmäisen kerroksen keskusaukiolle.

– Jäätelömakuvalikoimamme on Suomen laajin, Minetin myyntipäällikkö Perttu Mäkelä kertoo.

Minetti avasi elokuussa 2013 Suomen suurimman jäätelökahvilan Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevaan Koskikeskukseen.

– Minetti-jäätelökahvila on vahvistanut erinomaisesti Koskikeskuksen tarjontaa. Olemme iloisia voidessamme tuoda Minetti-kahvilan myös Hervannan Duoon ja uskomme, että kauppakeskuksen asiakkaat pitävät uudesta kahvilasta, Cityconin kaupallinen johtaja Mari Laaksonen sanoo.

Tampereen Jäätelöliike Oy:n kioskeissa ja kahvilassa myydään Minetti Jäätelö -tuotteita, joiden nimi palautuu juurevasti tamperelaiseen elinkeinoelämään. Italialainen muusikko Giuseppe Minetti asettui Tampereen Ratinaan vuonna 1909 ja aloitti 1920-luvulla jäätelönvalmistuksen parhaiden italialaisten perinteidensä mukaan. Minetti-suvun edustajia on edelleenkin mukana Tampereen Jäätelöliike Osakeyhtiön toiminnassa.

Uusi Sanomakahvila elää kaupunkilaisten rytmissä

Sanomatalon katutasoon avautuu maanantaina 2.9. uusi Sanomakahvila. Viihtyisä ja palveleva kahvila on tärkeä osa syksyn aikana uudistuvaa Sanomataloa, joka on jatkossa entistä elävämpi, kaikille kaupunkilaisille avoin kohtaamispaikka keskellä Helsinkiä.

Uusi, viihtyisyyttä ja laatua korostava kahvilakonsepti on kehitetty yhteistyössä Sanoman ja kahvilaa operoivan Fazerin kanssa, ulkoasusta on vastannut designtoimisto Kuudes Kerros. Palveluun panostava moderni kahvila elää Sanomatalon ja kaupunkilaisten rytmissä aamiaisesta alkuillan tapaksiin.

Lounasaikaan on tarjolla monipuolinen salaatti- ja keittobuffet, sunnuntaiaamut voi aloittaa brunssilla. Tuotevalikoimassa korostuvat aitous, tuoreus ja hyvä maku. Leivonnaiset leivotaan ja valmistetaan taikinoista alkaen paikan päällä. Erikoiskahvit ovat baristan valmistamia.

”Toivotamme asiakkaat tervetulleeksi lämminhenkisellä ja ammattitaitoisella asiakaspalveluasenteella. Tavoitteena on rento ja mutkaton tunnelma”, lupaa Fazer Food Servicesin konseptipäällikkö Timo Paasonen.

”Uudenlaisen kahvilakonseptin kehittäminen yhteistyössä Fazerin kanssa on ollut mielenkiintoista ja antoisaa. Odotamme innolla Sanomakahvilan avautumista. Koko Mediatori saa syksyn mittaan aivan uutta sykettä, kun myös Nelonen Median radiostudiot muuttavat Sanomatalon katutasoon”, sanoo Sanomatalon palvelupäällikkö Raija Seilonen.

Messukeskuksessa avautuu Helsinki Café

Helsingin Messukeskus ja Helsingin Matkailu tiivistävät yhteistyötään. Messukeskuksen täydellisesti remontoidulla ravintola-alueella avautuu uusi Helsinki Café, joka tarjoaa kahvin ja herkkujen lisäksi tietoa kaupungin matkailu- ja tapahtumatarjonnasta. Kahvila palvelee Messukeskuksen asiakkaita syksyn tapahtumakauden käynnistyessä.

Messukeskuksen ravintolamaailma on kesän aikana kokenut täydellisen muodonmuutoksen, ja Suomen suurimman ravintolakokonaisuuden puitteet ovat nyt entistä viihtyisämmät. Oman, hienon lisänsä palvelutarjontaan tuo ainutlaatuinen Helsinki Café, joka toteutetaan Helsingin Matkailun ja Messukeskuksen yhteistyönä.

Helsingin Matkailun toimitusjohtaja Tuulikki Becker on yhteistyöstä innoissaan.

– Helsingin kaupunki haluaa entistä vahvemmin kertoa kaupungin monipuolisesta tarjonnasta Messukeskuksen kävijöille, ja kahvilakonsepti tarjoaa siihen aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Helsinki Cafén myötä pyrimme innostamaan ja houkuttelemaan niin kotimaisia kuin kansainvälisiä kävijöitä tutustumaan Helsinkiin laajemminkin, Becker sanoo.

Helsinki Café on näyteikkuna pääkaupunkiin, ja tärkeä lisä kaupungin esilletuomiseen. Kahvilatila somistetaan Helsinki-aiheisilla kuvilla, ja asiakkaiden käytössä ovat tablet-laitteet, joilla voi tutustua Helsingin matkailu- ja tapahtumatarjontaan. Jatkossa kahvilan ulkoasua ja toiminnallisuutta voidaan räätälöidä eri messutapahtumien mukaan, ja kahvilan ilmeessä voivat näkyä vaihtuvat teemat.

Helsingin Messukeskus edistää suomalaista hyvinvointia mahdollistamalla tuloksellisia kohtaamisia messuilla ja muissa tapahtumissa. Kesän 2013 aikana Messukeskuksessa ovat uudistuneet ravintolamaailma, Galleria, pohjoinen sisäänkäynti sekä kongressisiiven aulatilat. Ravintolamaailma käsittää 17 erilaista ravintolaa ja kahvilaa, joissa on yhteensä 4000 asiakaspaikkaa. Messukeskuksen uusi yritysilme julkistetaan syyskuussa. Viime vuonna Messukeskuksessa järjestettyihin messuihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin osallistui 10 000 näytteilleasettajaa ja 1,1 miljoonaa kävijää.

Lisätietoa Messukeskuksen uudistusten vuodesta: www.finnexpo.fi/uutta2013

Uusi Beanie-kahvilaketju tuo Suomeen kansainvälistä kahvilakulttuuria

Beanie on Picnic-yhtiöiden uusi kahvilaketju, jonka ensimmäinen toimipaikka on avattu Kauppakeskus Kamppiin Helsinkiin. Beanien tarjontaan kuuluuvat brunssiaamiainen, salaatit, erikoiskahvit ja kakut sekä after work -henkiset tapakset, kuohuvat ja viinit.

– Olemme pitkään tutkineet mahdollisuutta tuoda uusi kahvilaketju Suomeen. Hanketta valmistellessamme haimme inspiraatiota New Yorkista ja Euroopan pääkaupungeista. Ideoita tuli niin paljon, että olimme valmiit tuomaan aivan uudenlaisen kahvilakonseptin Suomeen, ketjujohtaja Harri Koivula kertoo.

Kööpenhamina on vaikuttanut esimerkiksi terveellisiin raaka-aineisiin ja mehutarjontaan; brunssiaamiaiseen kuuluu mm. tuorepuristettu mehu, joka valmistetaan asiakkaan odottaessa. Barcelonan vaikutus puolestaan näkyy tapas- ja cava-tarjoilussa. New York -tunnelman aistii after work- fiiliksessä, sisustuksessa ja rennossa musiikissa.

Beanie sijaitsee Kampin liikekeskuksessa, jonka läpi kulkee 150 000 ihmistä päivittäin. Suunnittelija Rane Vaskivuori konseptointi- ja suunnittelutoimisto Yatta Oy:stä on luonut kahvilaan intiimin ja viihtyisän tunnelman, jossa vilkkaan kauppakeskuksen hälinä unohtuu.

– Kuparinväriset korkeat verhot toimivat akustisena elementtinä ja yhdessä lämpimän valaistuksen ja tumman värimaailman kanssa ne luovat hämyisän ja rauhallisen tunnelman kahvilaan. Sohvaryhmät rajaavat tilaa ja luovat mukavia paikkoja oleskelulle, Rane Vaskivuori kertoo.

Beanie-kahvila palvelee Kampin E-tasolla aamusta iltaan: arkisin kello 7-22, lauantaisin 8-22 ja sunnuntaisin 11-22. Lisätietoa www.beanie.fi.

– Lisää Beanie-kahviloita avataan, kun sopivia paikkoja löytyy, Harri Koivula sanoo.

Sis. Deli osti Crustumin kahvilat ja leipomon

Toukokuussa uudet, remontoidut SIS. Deli + Café- kahvilat avautuvat Crustumin entisissä tiloissa Punavuoressa Pursimiehenkadulla sekä Töölössä Topeliuksenkadulla. Myös Crustumin leipomotoiminta, joka on tunnettu erityisesti saksalaistyylisistä herkuistaan, siirtyy SIS. Delin hoidettavaksi. SIS. Deli + Café on jo jonkin aikaa etsinyt uusia tiloja kahvila- / delitoimintansa laajentamiseen..Kun mahdollisuus ostaa Crustum avautui, kiinnostuksemme heräsi. Jaamme sekä perheyrityksen tavan toimia että tavoitteet laadukkaasta tarjonnasta ja palvelusta. Olemme iloisia, että pääsemme jatkamaan Crustumin aloittamaa hienoa toimintaa ja tuomaan tämän lisäksi asiakkaille SIS. Delin “hyvää, tuoretta ja terveellistä” tarjontaa myös Punavuoreen sekä Töölöön.”

Coffee House tuo iPadit kahviloihin

S-ryhmän Coffee House -kahvilat tuovat ensimmäisenä Suomessa iPad-laitteet asiakkaiden käyttöön. Ensimmäisessä vaiheessa tabletit tulevat Helsingin WTC:n ja Porvoon Taidetehtaan kahviloihin. IPadeissa on luettavissa useita lehtiä mm. Helsingin Sanomat ja Image, ja Angry Birds Space -peli. 

Helsingin WTC:n ja Porvoon Taidetehtaan Coffee Houseissa voi syyskuusta alkaen lukea päivän lehdet perinteisten paperilehtien lisäksi myös iPad-versioina. Luettavissa ovat Helsingin Sanomat, viikkoliite Nyt, Kuukausiliite, Ilta-Sanomat, Taloussanomat, Hufvudstadsbladet sekä Image ja Mondo.

Tulevaisuudessa iPadeja saatetaan nähdä useammissakin kahviloissa. “Kahden kahvilan pilottijakso kestää kolme kuukautta, jonka jälkeen arvioimme jatkon”, kertoo Coffee Housen Brand Manager Tommi Harju. “Olemme kyllä jo varautuneet tuomaan iPadit asiakkaidemme käyttöön kaikissa Coffee Houseissa.”

IPadien tuomista kahviloihin Harju pitää perusteltuna. “Haluamme myös olla mukana kehityksessä – monet asiakkaamme ovat jo nyt tottuneita iPadien käyttäjiä. Sähköisistä lehdistä ei myöskään synny jätettä, mikä meille on merkittävä asia. Paperilehdet menevät kahviloissa nopeasti huonoon kuntoon, kun niitä luetaan paljon. Tabletissa tätä ongelmaa ei ole.” summaa Harju iPad-lehtien hyviä puolia.

Lehtien lisäksi laitteilla voi pelata Rovion Angry Birds -pelin uusinta Angry Birds Space -versiota. Laitteissa on myös yhteys sosiaaliseen mediaan ja tietoja Coffee Housen tuotteista ja tarjonnasta. Asiakkailla on tablettien kautta mahdollisuus osallistua iPad-tarjonnan kehittämiseen antamalla palautetta ja osallistumalla kyselyihin. IPadin saa käyttöönsä kahvilan kassalta henkilöllisyystodistusta vastaan.

Coffee House on S-ryhmän valtakunnallinen kahvilaketju, johon kuuluu 28 kahvilaa Suomessa ja yksi Tallinnassa. Se panostaa toiminnassaan vastuullisuuteen, laatuun ja monipuolisuuteen. Coffee House -kahvilat työllistävät noin 250 henkeä.