Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

“Makuasiaa Hotelli- ja Ravintolamuseossa” sarjassa- keittiömestari Jaakko Kolmosen ja muiden asiantuntijavieraiden johdolla

Hotelli- ja ravintolamuseossa avautui elokuussa uusi pysyvä näyttely Palveluksessanne! Näyttelyn teemoja – majoittumisen, ruokailun ja matkailun historiaan – syvennetään ’Makuasiaa Hotelli- ja ravintolamuseossa’ -sarjassa.

 

Sarjan avaa erikoistutkija Martti Helminen, joka kuvaa 200-vuotiaan pääkaupunkimme hotelli- ja ravintola-alaa kansainvälisten yrittäjien näkökulmasta.

 

Lokakuussa kysytään, mitä ovat hyvät raaka-aineet, ovatko yleisimpien sairauksien syyt ravinnossa, kunnioitammeko kotimaisten raaka-aineiden makua. Näihin ja moniin muihin kysymyksiin antaa vastauksen opetusneuvos, keittiömestari Jaakko Kolmonen. Vuodesta 1964 suomalaisen ruokakulttuurin kanssa työskennellyt Kolmonen on ikoninen hahmo, jota ei voi olla mainitsematta puhuttaessa suomalaisesta ruokakulttuurista.

 

Kirjailija ja toimittaja Seppo J. Partanen kertoo 7.11. kuvin ja sanoin Matkailijayhdistyksen alkuvuosikymmenien työstä, työn tuloksista, unelmista ja unelmien raunioista. Suomen Matkailijayhdistys (1887) perustettiin ”herättämään maan omissa asukkaissa ja ulkomaalaisissa mieltymystä matkustuksiin tässä maassa ja tekemään ne helpoksi”.

 

Syksyn päättää joulukuun alussa Maj-Len Ekberg, joka kertoo perinteikkään Ekbergin historiasta.

 

 

’Makuasiaa Hotelli- ja ravintolamuseossa’ -sarja joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 16.30. Kesto noin 45 minuuttia. Makuasiaa pääsee kuulemaan museon pääsymaksun hinnalla.

 

5.9. Martti Helminen, erikoistutkija

Helsinki 200 vuotta – kansainvälisiä yrittäjiä nuoressa pääkaupungissa

 

3.10. Jaakko Kolmonen, opetusneuvos, keittiömestari

Miten syöt itsesi terveeksi? Perinteinen suomalainen ruokavalio terveytemme lähtökohtana

 

7.11. Seppo Partanen, kirjailija, toimittaja

Suuruhtinaanmaasta maailman matkailukartalle

 

5.12. Maj-Len Ekberg

Ekberg – 160 vuotta osana helsinkiläistä ruokakulttuuria

 

Museon uusi pidennetty aukioloaika keskiviikkoisin kello 20 asti. Sarja jatkuu kevätkaudella, lisätietoja www.hotellijaravintolamuseo.fi.