Maku & Aisti

Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: makuaisti@victoriamedia.fi

Kauratuoteperhe Aito laajenee juotavilla kauravälipaloilla – Jo lähes puolet suomalaisista käyttää kasvipohjaista tuotetta viikoittain

84d738d332532d2b_800x800ar

Kotimainen kauratuoteperhe Aito tuo kauppoihin kaurapohjaisia uutuuksia välipalaksi, ruoanlaittoon ja leivontaan. Juotavan jugurtin kaltainen Aito Juotava Kauravälipala kulkee helposti mukana matkassa ja säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Aito Kauraruoka -ruoanlaittotuotteiden valikoima täydentyy juustonmakuisella uutuudella. Tuoreen tutkimuksen* mukaan kasvipohjaisten tuotteiden käyttö on jälleen lisääntynyt Suomessa, ja jo 47 prosenttia suomalaisista käyttää vähintään yhtä kasvipohjaista tuotetta viikoittain.

Aito Juotava Kauravälipala valmistetaan kotimaisesta, gluteenittomasta täysjyväkaurasta. Maidottomat, laktoosittomat ja gluteenittomat kauravälipalat saavat makeutensa hedelmästä. Vitaminoituun kauravälipalaan on lisätty myös kalsiumia, foolihappoa ja jodia.

Tuotteesta on saatavilla kaksi herkullista makua: Mansikka-banaani ja Päärynä-vanilja. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, ja se on pakattu 330 ml vastuulliseen kartonkipakkaukseen, joka on helppo kierrättää. Kätevä pakkaus kulkee myös helposti mukana matkassa.

– Teettämämme tutkimuksen* mukaan suomalaiset kuluttajat toivovat kasvipohjaisia uutuuksia eniten ruoanlaittoon ja välipalaksi, ja vastaamme ilolla tähän kysyntään. Meiltä on toivottu erityisesti juotavia kauravälipaloja, sillä hyllystä ovat puuttuneet kokonaan juotavan jugurtin kaltaiset välipalat kasvipohjaisena. Mukaan otettavat on-the-go-tuotteet kiinnostavat, sillä ne tuovat helppoutta kiireiseen arkeen, kertoo brändi- ja kategoriajohtaja Susanna Kallio Fazerilta.

Herkulliset uutuudet ruoanlaittoon, jälkiruokiin ja leivontaan

Ruoanlaittoon tuhdin maukkaasti soveltuvat Aito Kauraruoka -tuotteet täydentyvät täyteläisellä, juustonmakuisella uutuudella. Maidoton ja gluteeniton, kotimaisesta täysjyväkaurasta valmistettu Aito Kauraruoka Juustonmakuinen sopii erinomaisesti esimerkiksi pastakastikkeisiin, uuniruokiin ja keittoihin.

Jälkiruokiin ja leivontaan sekä sellaisenaan esimerkiksi piirakoiden lisukkeeksi sopiva Aito Kaura Vaniljakastike on uuden reseptin myötä nyt myös gluteeniton ja vaahtoutuva. Tuote sopii käytettäväksi sellaisenaan tai vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivontaan.

Lisäksi maustamaton Aito Kauravälipala valmistetaan jatkossa gluteenittomasta täysjyväkaurasta, eli tuote on jatkossa paitsi maidoton ja laktoositon, myös gluteeniton. Maustamaton Aito Kauravälipala sopii sellaisenaan monipuolisesti päivän välipalahetkiin, ja se toimii hyvin myös esimerkiksi smoothieiden ja tuorepuurojen pohjana.

Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö kasvaa vuosittain – lähes puolet suomalaisista käyttää ainakin jotain kasvipohjaista tuotetta viikoittain

Kaslink Aidon teettämän tutkimuksen* mukaan jo 84 prosenttia suomalaisista käyttää kasvipohjaisia tuotteita. Vuonna 2017 vastaava luku oli 75. Viikoittain kasvipohjaisia tuotteita käyttää jo 47 prosenttia suomalaisista. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö on Suomessa yleisempää kuin Ruotsissa, jossa 77 prosenttia vastaajista kertoo käyttävänsä kasvipohjaisia tuotteita.

– Tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät eniten kasvipohjaisia ruoanlaittotuotteita ja juomia. Kasvipohjaisten tuotteiden käyttö onkin helppo aloittaa esimerkiksi lorauttamalla kastikkeeseen maitopohjaisen sijaan kaurapohjaista ruoanlaittotuotetta. Pannari tai pullataikina on helppo tehdä kaurajuomaan, Kallio vinkkaa.

Tutkimuksen mukaan kasvipohjaisten tuotteiden käyttöön motivoi kokeilun- ja vaihtelunhalun lisäksi monipuolisemman ruokavalion tavoittelu. Myös terveydelliset syyt ja muilta saadut suositukset kannustavat yhä enemmän kokeilemaan kasvipohjaisia tuotteita.

Helppo Mac and Cheese ilman maitoa

Aito Kauraruoka Juustonmakuinen tuo helposti täyteläistä makua nopeaan arkiherkkuun.

Ainekset

 • 300 g makaronia
 • 2 prk (500 ml) Aito Kauraruoka Juustonmakuista
 • loraus oliiviöljyä
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 5 timjaminoksaa
 • 1 rkl kuivattua valkosipulia
 • ½ tl savustettua paprikajauhetta
 • 1/3 tl valkopippuria
 • 1 ½ tl suolaa
 • korppujauhoja
 • koristeluun: timjamia ja paahdettua sipulirouhetta

Ohjeet

Keitä makaroneja 10 minuutin ajan ja huuhdo. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä viiden timjaminoksan kanssa noin 3 minuutin ajan. Lisää mausteet ja Aito Kauraruoka Juustonmakuinen. Kiehauta noin 3 minuutin ajan. Poista timjaminoksat ja lisää 1 rkl korppujauhoja.

Yhdistä makaronit ja kastike uunivuokaan. Kuorruta vuoka korppujauhoilla ja lorauksella oliiviöljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Koristee timjamilla ja paahdetulla sipulirouheella.
Tuotetiedot

Aito Juotava Kauravälipala Mansikka-banaani ja Päärynä-vanilja, 330 ml, on juotava kauravälipala, jonka makeus on peräisin hedelmästä. Laktoositon, maidoton ja gluteeniton kauravälipala valmistetaan Korialla kotimaisesta täysjyväkaurasta. Juotavaan kauravälipalaan on lisätty D2-vitamiinia, B12-vitamiinia, riboflaviinia (B2-vitamiini), kalsiumia, foolihappoa ja jodia, ja se on myös kuidun lähde. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Hinta noin 1,99 euroa.

Aito Kauraruoka Juustonmakuinen, 250 ml, soveltuu ruoanlaittoon ruokakerman tapaan käytettäväksi. Maidoton ja gluteeniton tuote valmistetaan Korialla kotimaisesta täysjyväkaurasta. Hinta noin 1,10 euroa.

Aito Kaura Vaniljakastike, 250 ml, sopii sellaisenaan tai vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivontaan. Tuote on maidoton, laktoositon ja gluteeniton, ja se valmistetaan Korialla kotimaisesta kaurasta. Hinta noin 1,29 euroa.

Aito Kauravälipala Maustamaton, 1l, on pehmeän lusikoitava kauravälipala, joka sopii päivän välipalahetkiin tai pohjaksi esimerkiksi smoothielle tai tuorepuurolle. Maidoton, laktoositon ja gluteeniton tuote valmistetaan Korialla kotimaisesta täysjyväkaurasta. Hinta noin 2,60 euroa.

Uutuudet tulevat myyntiin tammikuussa 2020.

*Kaslink Shopper Study, Nepa Insight Oy, joulukuu 2019.
Suomi: n = 1046, Ruotsi: n = 1037

Kevään tuoreet Hetki-uutuudet nyt kaupoissa!

ggaqcxjvnjrpml8ynpsk

Meksikon makuja Lämmin salaattien valikoimaan!

Syksyllä 2018 lanseeratut Hetki Lämmin salaatit ovat hyvää sellaisenaan, parasta lämmitettynä! Salaattirasia on mikronkestävä ja lämmin salaatti valmistuukin kätevästi mikrossa muutamassa minuutissa.

Meksikon makuja lämmin salaattien valikoimaamme tuovat Texmex Kanasalaatti 255g ja Texmex Lihasalaatti 255g! Molemmissa salaateissa on meksikolaisittain maustettua sushiriisiä mustapapujen ja maissin kera. Tuoreutta salaatteihin tuovat tomaattikuutiot sekä babypinaatti. Tuhdimpia annoksista tekevät tacomaustettu kana ja tacomaustettu jauheliha. Annokset kruunavat tacolastut ja cheddarjuusto, joka sulaa herkulliseksi lämmityksen aikana.

Hetki Premium sarja on vahvistunut myös uudella maulla, Loimulohi-Caesarsalaatilla!Romanosalaatti, loimulohi ja Caesarkastike muodostavat herkullisen kokonaisuuden, jota täydentävät isot juustolastut ja leipäkuutiot. Koko Premium-sarja on saanut myös uuden ympäristöystävällisemmän kartonkipakkauksen. Sarjassa jatkavat myös Kana-Caesarsalaatti ja Kanan Rintafileesalaatti.

LounasHetki-sarja täydentyy neljällä uutuudella!

LounasHetki Mozzarella-pastasalaatti 260 g on ruokaisa välimerellinen salaatti, jossa on tuoreen salaattipohjan päällä pestomaustettua pastaa, mozzarellahelmiä ja puolikuivattua tomaattia. Kastikkeena salaatissa on Basilikavinegrette.

LounasHetki Tonnikala-Perunasalaatissa (270 g) on raikkaan salaattipohjan päällä sitrusmarinoituja perunalohkoja puolikuivattujen tomaattien ja kaprismarjojen kera. Proteiinia annokseen tuovat kananmuna ja tonnikala. Caesarkastike kruunaa kokonaisuuden.

LounasHetki Tortilla-ateriat palaavat uudistuneina valikoimaamme kaksin kappalein.Pakkauksista löytyy 4kpl tortillalevyjä ja herkulliset tortillatäytteet, joista syöjä saa itse kasata herkullisen aterian. Kana-Tortilla ateria 235g  ja Liha-Tortilla ateria 255g ovat jokaisen tortillan ystävän unelma!

Uudet Hetki-tuorepuurot ovat proteiinin lähteitä

Uutuusmaut Porkkana-Ananas 160g ja Banaani-Kaakao 160g ovat kauraisia, laktoosittomia tuorepuuroja. Uusissa tuorepuuroissa on mukana myös rahkaa tuomassa proteiinia, joten ne ovat erinomaisia välipaloja hyvinvoinnistaan huolehtiville ja liikkuville ihmisille. Puurot on makeutettu agavesiirapilla.

Valio tuo markkinoille suomalaisesta kaurasta valmistetun Valio Oddlygood™-tuoteperheen

article

Valio tuo helmikuussa 2018 kauppoihin uudet kasvipohjaiset tuotteet. Lusikoitavat Valio Oddlygood™-gurtit ja -kaurajuoma on valmistettu suomalaisesta kaurasta Valio Riihimäen ja Turengin tehtailla. Maito tulee jatkossakin olemaan toimintamme keskiössä, ja uudet tuoteinnovaatiot täydentävät tarjontaamme.

Valio tuo maito-, hedelmä- ja marjapohjaisten tuotteidensa rinnalle alkuvuodesta uudenlaisia kasvipohjaisia tuotteita. Valio Oddlygood™ -gurtti on suomalaisesta kaurasta valmistettu, lusikoitava välipala. Valio Oddlygood™-kaurajuoma on sekin tehty kotimaisesta kaurasta ja sopii joko sellaisenaan jano- ja ruokajuomaksi, smoothien pohjaksi tai käytettäväksi kylmässä ja lämpimässä ruoanvalmistuksessa.

– Halusimme tuoda kasvipohjaisten tuotteiden kategoriaan tuoteperheen, joka on samaan aikaan maultaan ihmeellisen hyvä ja koostumukseltaan tavattoman täyteläinen. Tutkimusten mukaan kuluttajat kaipaavat kasvipohjaisten tuotteiden valikoimaan lisää hyvänmakuisia ja kotimaisia vaihtoehtoja. Kasvipohjaisia tuotteita käytetään Suomessa erityisesti vaihtelunhalusta. Tuotteet ovat maidottomia, joten ne sopivat myös maitoallergisille ja vegaaneille, liiketoimintapäällikkö Anne Arponen Valiolta kertoo.

Valio Oddlygood™ -tuotteisto sisältää laajan valikoiman tuttuja suosikkimakuja ja erilaisia pakkauskokoja. Lusikoitavan täyteläisen, jogurtinkaltaisen Valio Oddlygood™-gurtin maut ovat mango, vadelma, mansikka, mustikka ja vanilja. Maustamattoman kaurajuoman rinnalla makuvalikoimassa on myös tumma kaakao.

Valion menestys perustuu kuluttajien kuuntelemiseen ja tuoteinnovaatioihin

Valio on ruokatalo, joka on aina suhtautunut uteliaasti ja avoimesti erilaisiin raaka-aineisiin ja ruoka-alan ilmiöihin sekä tarttunut niihin kehittäen herkullisia vaihtoehtoja kuluttajille.

– Kuuntelemme kuluttajia herkällä korvalla ja haluamme jatkuvasti tarjota uusia, kiinnostavia tuoteinnovaatioita. Tuotekehitysosaamisemme on huippuluokkaa, ja yli 100 vuoden aikana kertyneen innovaatio- ja teknologiaosaamisemme avulla voimme valmistaa laadukkaita tuotteita myös muista kuin pääraaka-aineestamme maidosta. Olemme jo vuosikymmenien ajan valmistaneet esimerkiksi mehuja ja marjakeittoja. Kuluttajat pääsevät nauttimaan hyvästä mausta jälleen uudessa tuotekategoriassa, Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme summaa.

– Suomalaiset maitotilayrittäjät omistavat osuuskuntien kautta Valion, joten maito tulee jatkossakin olemaan toimintamme keskiössä. Uskomme laadukkaiden ja hyvänmakuisten maitotuotteiden menestykseen, ja uudet tuoteinnovaatiot täydentävät tarjontaamme. Valio ja valiolaiset yrittäjät menestyvät, kun kuuntelemme kuluttajaa ja tarjoamme monipuolisesti vaihtoehtoja eri käyttötilanteisiin, Valion hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto toteaa.

Valio Oddlygood™ -tuotteisto lanseerataan helmikuussa Suomen markkinalle ja kevään 2018 aikana myös Ruotsiin.

Kaupoissa tällä viikolla: Maito, joka ei pala helposti pohjaan

edda52be-0a16-4e61-8233-280f6a623937

Valion ainutlaatuinen maitoinnovaatio – Valio Kiehu™ maitojuoma, joka ei pala helposti pohjaan – tulee kauppoihin joulukuun alussa. Maitouutuus valmistetaan Valion patentoimalla menetelmällä Jyväskylän meijerissä. Samanlaista ominaisuutta ei ole missään muussa maidossa tai maitojuomassa maailmassa.

Valio on 110-vuotisen historiansa aikana kehittänyt maidosta monenlaista. Tuotekehitys perustuu tutkimukseen, kuluttajien kuuntelemiseen ja innovaatioihin – ja tietysti ihmisiin, jotka osaavat ja uskaltavat luoda uutta.

– Valion tuotekehityksessä on vuosikymmenten saatossa opittu yhtä jos toista maidosta. Tuotekehityksessä yhdistämme olemassa olevaa tietoa uusiin tutkimustuloksiin ja teknologioihin. Valio on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta heran parissa, ja heraproteiinien lämpöherkkyys oli tunnettu tosiasia. Kun tutkimme uutta proteiinien suodatusteknologiaa, ajattelimme, että heraproteiinien poistaminen maidosta saattaisi auttaa maidon palamisongelmaan. Oletus osoittautui oikeaksi. Kehitimme maidon, joka kestää kuumentamista ja keittämistä huomattavasti tavallista maitoa paremmin, tuotekehityspäällikkö Tiina Hämäläinen Valiolta kertoo.

Innovaatioilla kansainvälisille markkinoille

Valio Kiehu™ on odotettu uutuus, jota tuotetta testanneet kuluttajat ja ruoanlaiton ammattilaiset kehuvat.*Maito, joka ei pala helposti pohjaan, on ainutlaatuinen keksintö maailmassa, ja siksi tuote kiinnostaa myös ulkomailla.

– Kilpailluilla kansainvälisillä markkinoilla meidän on tarjottava jotakin sellaista, mitä muilla yrityksillä ei ole. Uskomme, että ainutlaatuisella keksinnöllämme on todellista vientipotentiaalia. Kartoitamme parhaillaan Aasian ja Keski-Euroopan maiden kiinnostusta lisäarvomaidoillemme, johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta sanoo.

Valio esitteli kuluttajatuotteitaan maailman suurimmassa ruokamessutapahtumassa Anugassa Kölnissä lokakuussa. Useat isot kauppaketjut eri puolilta maailmaa olivat kiinnostuneita Valion tuotteista, kuten innovatiivisista maidoista.

Onnistut myös teräskattilassa

Valio Kiehu™ on vastaus monien kuluttajien arkiseen ongelmaan: puuro paloi pohjaan ja kattila kaipaa jynssäämistä. Maitouutuus kestää kuumentamisen ja keittämisen tavallista maitoa paremmin eikä siis pala helposti pohjaan. Maitopohjaista ruokaa ei tarvitse sekoittaa ja vahtia koko ajan, vaan sen voi antaa kypsyä rauhassa välillä hämmentäen, jotta ruoan muut raaka-aineet eivät tarttuisi pohjaan. Paras lopputulos syntyy maltillisesti kuumentamalla, ja maitopohjaisten ruokien valmistus onnistuu nyt helposti myös teräskattilassa.

Valio Kiehu™ on arjen pelastus, joka sopii monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Tuote käy hyvin myös kuumien juomien valmistukseen ja sellaisenaan juotavaksi.

Heraproteiinin poistamisen vuoksi maitojuomassa on hieman tavallista maitoa vähemmän proteiinia. Ero ei ole ravitsemuksellisesti merkittävä, ja Valio Kiehu™ maitojuoma on hyvä maidon tärkeiden ravintoaineiden lähde.

*Research Insight Finland, kotikokeilu ja kvalitatiivinen tutkimus 1/2014, N=70

Hyvän olon ja maun tuotesarja Paulúns saapuu Suomeen

mo5lmxlv1d5sc3pqcx53

Ruotsalaisen ravitsemusfysiologin Fredrik Paulúnin kanssa yhteistyössä kehitetty Paulúns on hyvän olon tuotesarja, jossa ruoan terveellisyys ja hyvä maku ovat kumpikin yhtä tärkeässä roolissa. Suomeen saapuvat ensimmäisinä Paulúns Granolat ja Myslit, jotka ovat kaupoissa elokuussa. Tuotteissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria.

Ruotsissa erittäin suosittu hyvän olon ja maun Paulúns-tuotesarja saapuu ensi syksynä Suomeen. Elokuussa lanseerataan Paulúns Granolat ja Myslit, mutta tuotesarjasta löytyy myös kookosvesiä, mehuja, smoothie-juomia, lounaskeittoja ja puuroja.

– Terveellisesti syömisen ei pitäisi olla liian vaikeaa. Hyville ja helpoille vaihtoehdoille on selvästi kysyntää, Paulúns-tuotemerkin omistavan Orkla Foodsin markkinointipäällikkö Paula Pöntynen kertoo.

Paulúns Granolat vastaavat aamupalatrendiin

Paulúns Granola on uunissa paahdettu, rapea aamu- tai välipala, joka syödään perinteisesti maidon tai jogurtin kanssa. Granolaa voi myös ripotella tai salaattiin kuivahedelmien ja pähkinöiden sijaan.

– Granola on ollut viime vuosien suurimpia aamupalatrendejä, ja monet ovat valmistaneet sitä kotona itse. Valmista granolaa ei kuitenkaan ole vielä ollut laajasti saatavilla, ja siksi halusimme tuoda Paulúns Granolat Suomeen. Myös terveellisille myslivaihtoehdoille on ollut tilausta, Paula Pöntynen sanoo.

Paulúns Myslit valmistetaan ilman kypsennystä. Ne maistuvat sellaisenaan maidon tai jogurtin kanssa tai vaikkapa osana smoothieita ja tuorepuuroja.

Tasapainoinen ravintosisältö ja hyvä maku parhaista raaka-aineista

Paulúns-tuotteet on kehitetty yhdessä ruotsalaisen ravitsemusfysiologin Fredrik Paulúnin kanssa. Paulún on kirjoittanut useita ruokakirjoja sekä ravinto-oppaita, minkä lisäksi hänet tunnetaan Ruotsissa myös tv-kokkina. Paulúns-tuotesarjassa näkyy Paulúnin missio: auttaa ihmisiä syömään paremmin, jotta he voisivat paremmin.

Paulúns-tuotteiden lähtökohtana on ollut hyvä ja tasapainoinen ravintosisältö mielenkiintoisilla ja ajankohtaisilla makuyhdistelmillä höystettynä. Ainesosina on käytetty täysjyväviljan lisäksi muun muassa kookosta, taatelia, mustikkaa, siemeniä, pähkinöitä, quinoaa ja tattaria.

Hyvä maku syntyy laadukkaista raaka-aineista ilman lisättyä sokeria. Tuotteissa on paljon kuitua ja luontaisesti runsaasti kivennäisaineita sekä vitamiineja. Tuotteet sopivat myös vegaaneille ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Paulúns Granola

kaakao-vadelmahasselpähkinä-taateli; kaneli-manteli-omena

Hinta noin 5,70 €

Paulúns Supermysli

kookos-hasselpähkinä-mansikkamustikka-vanilja

Hinta noin 5,70 €

Jälleenmyynti: Hyvin varustetut päivittäistavarakaupat 15.8. alkaen.

Resurssilinkit

Atrian uutuuksia grillauskesään 2015

print_ZNzVKSnBpm

Suomen suosituin grillausbrändi Atria on valmiina vuoden kuumimpaan sesonkiin maukkailla uutuustuotteillaan. Wilhelm-grillimakkara on ollut kuluttajan kuningasvalinta jo 20 vuoden ajan, tänä kesänä savustettuna aidossa leppäsavussa. Kotikeittiöihin tiensä löytäneet pulled-lihat ovat tulleet jäädäkseen. Myös sormiruokailu on noussut trendiksi. Grilliribsien dippaus on rentoa puuhaa, joka nostattaa hymyn grillikansan huulille. Yhä useammalle ostoslistalle lisätään grillilihan ja makkaroiden kavereiksi perunat, kasvikset ja majoneesi. Peruna- ja kasvislisukkeet valmistuvat grillissä vain vartissa, nokare maistuvaa majoneesia kruunaa sellaisenaan kesäisen aterian.

Atrian uutuudet ovat kaupoissa toukokuun alusta lähtien. Nautitaan yhdessä kesästä ja grilliherkuista!

ATRIA WILHELM LEPPÄSAVU GRILLIMAKKARA 400G
Valmistusmaa: Suomi
Lihapitoisuus: 82 %

Atria Wilhelm Leppäsavu Grillimakkara 400g jatkaa helmikuussa lanseerattujen Leppäsavu-tuotteiden sarjaa. Wilhelm-makkara on savustettu aidossa leppäsavussa pitkään ja lempeästi. Pitkä savustus antaa makkaralle puhtaan savun maun sekä upean pintavärin.

ATRIA KYPSÄ GRILLIRIBS BBQ SMOKY BOURBON N. 500G
Valmistusmaa: Suomi

Atria Kypsä Grilliribs BBQ Smoky Bourbon n. 500g ovat sorminsyötäviä ribsejä, joissa on perinteinen, amerikkalaistyyppinen tumma ja savuinen BBQ-marinadi. Kypsät ribsit valmistuvat grillissä helposti ja nopeasti ja onnistuvat aina.

ATRIA PULLED CHICKEN YLIKYPSÄ REVITTY BROILERINLIHA 250G
Valmistusmaa: Suomi
Lihapitoisuus: 96 %

Atria Pulled Chicken Ylikypsä Revitty Broilerinliha 250 g on suomalaista broilerin reisilihaa. Se on miedosti suolattu ja maustettu, mutta mausteita voi itse lisätä. Monikäyttöinen Pulled Chicken on helppoa grillattavaa ja monipuolinen kesäeväs leivän päälle, tacoihin, wrapeihin ja salaatteihin. Tuote maistuu koko perheelle.

ATRIA TAKUUMUREA NATURELL NAUDAN PIHVILIHA N. 700G
Valmistusmaa: Suomi

Atria Takuumurea Naturell Naudan Pihviliha n. 700 g on takuumureutettua, maustamatonta naudan paahtopaistia ilman sidekudoskalvoa. Se on nimensä mukainen lihapala, josta asiakkaan on helppo maustaa ja leikata mureat pihvit oman mielensä mukaan.

ATRIA XXXL MEXICO GRILLIPIHVI 900G
Valmistusmaa: Suomi
Pakkauskoko: 3 kpl à 300 g paistipihviä

Menestyneen Atria XXXL Texasin lisäksi isosti suomalaista porsaanlihaa saa nyt uutuusmakuna Atria XXXL Mexico Grillipihvi 900 g. Nämä veitsimureutetut paistipihvit ovat miedosti chili-barbeque-marinoitua viljaporsasta.

ATRIA BROILERIN GRILLILUUT MAKEAN MAUSTEINEN 900G
Valmistusmaa: Suomi

Atria Broilerin Grilliluut Makean Mausteinen 900 g on trendikästä sormisyötävää makean mausteisen marinadin ystäville. Tämä luullinen, nahaton tuote on sopivan voimakas ja mausteinen, muttei tulinen. Grilliluut on kätevä ja nopea valmistaa, tuloksena taatusti kypsää naposteltavaa.

ATRIA PERHETILAN BROILERIN OHUT FILEELEIKE LEMPEÄ GUAJILLO-CHILI 600G
Valmistusmaa: Suomi, pakkauksessa tilamerkintä
Lihapitoisuus: 75 %
Pakkauskoko: 4-6 fileeleikettä

Atria Perhetilan Broilerin Ohut Fileeleike Lempeä Guajillo-chili 600 g ovat mehukkaita ja lihaisia broilerin fileeleikkeitä, joiden mausteina käytetty mm. paprikaa, valkosipulia, mustapippuria, guajillo-chiliä. Tämä lempeänmakuinen fileeleike maistuu koko perheelle ja valmistuu nopeasti myös grillattuna.

ATRIA PERHETILAN BROILERIN SISÄFILEE LEMPEÄ MUSTAPIPPURI 600G
Valmistusmaa: Suomi, pakkauksessa tilamerkintä
Lihapitoisuus: 75 %
Pakkauskoko: 6-8 sisäfilettä

Atria Perhetilan Broilerin Sisäfilee Lempeä Mustapippuri 600 g ovat laadukkaita, broilerin sisäfileitä, joiden mausteina käytetty mustapippuria, paprikaa ja rakuunaa. Sisäfilee on sopivan kokoinen grilliin, ja se valmistuu helposti.

ATRIA AMERIKAN PERUNAT HOT PEPPER 500G
Valmistusmaa: Suomi

Atria Amerikan Perunat Hot Pepper 500 g on täysin uusi makuyhdistelmä, joka sisältää lohkoperunoita, maissia ja papuja pippurisessa öljykastikkeessa. Tämä perunalisuke valmistuu grillissä vain vartissa. Se sopii yhteen miedosti maustetun lihan kanssa.

ATRIA MAJONEESIDIPIT 225G
Valmistusmaa: Suomi
Kaksi eri makua:
• Atria Majoneesidippi Valkosipuli 225 g
• Atria Majoneesidippi Pippuri 225 g

Raikkaanmakuiset Atrian majoneesidipit, Atria Majoneesidippi Valkosipuli 225 g ja Atria Majoneesidippi Pippuri 225 g on valmistettu tuoreesta majoneesista. Majoneesidippi kruunaa ruuan kuin ruuan. Se on todella monikäyttöinen lisuke niin salaatin, grillatun lihan, perunoiden kuin myös dippikasvisten kaveriksi. Kätevästä uudelleensuljettavasta pakkauksesta riittää useampaankin käyttökertaan.

ATRIA COLESLAW JALOPENO 300G
Valmistusmaa: Suomi

Viime kesän listaykkönen, raikas Atria Coleslaw saa rinnalleen nyt makuvariantin, jossa on sopivasti potkua. Atria Coleslaw Jalapeñon 300 g vahva maku sopii lihan ja makkaran kaveriksi. Tuore jalapeñomajoneesi tuo sopivasti tulisuutta kaali-porkkanaraasteelle.

ATRIA CHORIZO 100G
Valmistusmaa: Suomi
Lihapitoisuus: 131 %

Atria Chorizo 100 g on pitkään kypsytetty mausteinen salamituote. Siinä on silavapaloja kuten Italian Salamissakin. Chorizon punainen väri tulee paprikasta, muina mausteina on käytetty mm. valkosipulia, paprikaa, cayennea, kardemummaa, juustokuminaa.

Vispis on Saarioisten uusi marjaisa välipala

print_rCm3KOv8yd

Saarioinen tuo tammikuun lopussa markkinoille uudentyyppisen välipalan: Vispiksen. Raikkaan marjaisia Vispiksiä tulee tammikuussa kauppoihin kaksi makua, Vadelma ja Puolukka.

Vispis on vaahdotettu välipala, jonka aidot raaka-aineet sekä ihanan pehmeästi lohkeava rakenne käyvät niin aikuisille kuin lapsillekin. Tuotteissa on runsaasti aitoa marjaa ja lisäksi viljaa. Vadelmaisen Vispiksen valmistuksessa käytetään mannasuurimoita ja puolukkaisessa Vispiksessä täysjyväruisjauhoa, joten se on hyvä kuidun lähde.

Kuohkeutta ja pyöreyttä makuun antaa laktoositon kuohukerma. Molemmat tuotteet ovat laktoosittomia.

Pakkauskoko on sopiva kerta-annokseksi, siinä on 130 grammaa hyvää makua. Vispikset ovat heti syötäviä, tuotteen voi syödä sellaisenaan suoraan pakkauksesta ilman maitolisää. Pakkauksessa on mukana myös lusikka.

Kuluttajatesteissä Vispikset koettiin kiinnostavaksi ja terveelliseksi välipalavaihtoehdoksi. Kummankin maku ja rakenne saivat kiitosta, ja niitä oltiin kiinnostuneita ostamaan.

Herkulliset Vispikset löytyvät kaupan valmisruokahyllystä.

Myllyn Paras tarjoaa syksyyn muhevan monikäyttöisen herkuttelutuotteen: Myllyn Paras Voitaikinatasku

38492364762643gf4

Myllyn Paras tuo markkinoille pakastetaikinaryhmään uuden kätevän käyttöidean, joka pohjaa suosittuun Lippa-formaattiin.

Uutuus on ensiluokkaisesta voitaikinasta valmiiksi muotoiltu Voitaikinatasku, joka on paistamisen jälkeen helppo avata ilman veistä ja täyttää erilaisilla suolaisilla ja makeilla täytteillä.

Herkullinen uutuus sopii erilaisten juhlien tarjottavaksi, illanistujaisiin tai arkikäyttöön.

VOITAIKINATASKU-tiedot:

 • 420 g pakkauksessa on 10 taikinataskua, yksittäisen taskun mitat taitettuna n. 10 x 7,5 cm.
 • Vähälaktoosinen
 • Kotimainen Avainlippu-tuote

 

Uusia Apetit Kotimainen -tuotteita

web_Ssc0onF5gD

Apetit Kotimainen –sarja kasvoi kolmella herkullisella ja helppokäyttöisellä perunatuotteella sekä sinkkukoon kasvissekoituksella. Uudet, tillin, rosmariinin sekä grillimausteen maustamat Apetit Kotimainen Peruna Maukkaat 400 g haastavat perinteiset ranskanperunat valmistustavallaan, jossa kotimaista kasviöljyä ei kuumenneta lainkaan ennen kotiuunia. Lopputuloksena on maukas, pehmeä ja terveellisiä rasvahappoja sisältävä lisukeperuna. Pieniä talouksia ajatellen Apetit teki Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvikset 350 g:n pussin, josta riittää aineksia yhteen tai kahteen soppalautaselliseen.

Kotimaista perunaa hävikittä

Pakasteet ovat oiva tapa vähentää ruokahävikkiä. Erityisesti peruna itää usein käyttämättömänä jääkaapin vihanneslokerossa. Peruna koetaan myös monesti liian aikaa vieväksi valmistaa. Kuluttajan perunaratkaisu on siten usein ranskanperuna, jonka alkuperä on kotimaisuutta arvostavan kuluttajan harmiksi valitettavan usein ulkomainen.

Kuluttajaliiton Hävikkiviikkoa vietetään 8.-14.9.2014.
http://www.kuluttajaliitto.fi/havikkiviikko

Hävikkiviikolla kannustetaan ruokahävikin vähentämiseen ja lisätään ruoan arvostusta. Nämä samat tavoitteet ovat olleet mielessä Apetit-sopimusviljelytyksessä ja tuotekehityksessä, kun uusia Apetit Kotimainen Peruna Maukkaat –tuotteita suunniteltiin. Valittiin ja Satakunnan pelloilla kasvatettiin erityisen hyvin pakastukseen ja uunikuumennukseen soveltuvaa perunaa, joista kehitettiin esikypsennetyt, maustetut ja kotimaisessa rypsiöljyssä pyöräytetyt Apetit Kotimainen Peruna Maukkaat -tuoteuutuudet:

Apetit Peruna Maukkaat Tilli 400 g:

Suomalainen peruna 92 %, suomalainen rypsiöljy, vesi, tilli, suola, sokeri, sakeuttamisaine (E415). Kotimaisuusaste 98 %. 
http://www.apetit.fi/fi/tuotteet/resepti/lammin-perunasalaatti

Apetit Peruna Maukkaat Rosmariini 400 g:

Suomalainen peruna 92 %, suomalainen rypsiöljy, vesi, suola, sokeri, valkosipulijauhe, rosmariini, sakeuttamisaine (E415). Kotimaisuusaste 98 %. 
http://www.apetit.fi/fi/tuotteet/resepti/rosmar…rizo-makkaralla

Apetit Peruna Maukkaat Grillimaustettu 400 g:

Suomalainen peruna 92 %, suomalainen rypsiöljy, vesi, suola, mausteet (paprika, valkosipuli, sipuli, valko-, musta- ja cayennepippuri, timjami, oregano), sokeri, sakeuttamisaine (E415). Kotimaisuusaste 98 %. 
http://www.apetit.fi/fi/tuotteet/resepti/pariloidut-perunat

Tuotteet kuumennetaan kotiuunissa ranskanperunoiden tapaan. Koska kasviöljyä ei kuumenneta valmistusprosessissa lainkaan, säilyy tuotteiden rasvan laatu muuttumattomana. Tämän vuoksi Apetit Kotimainen Peruna Maukkaat ovat kiinnostava vaihtoehto lapsiperheille.

Apetit Kotimainen Peruna Maukkaat –tuotteiden käyttöohje:

Aseta uunin lämpötilaksi 225 °C. Levitä jäiset perunat tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Perunaa voi halutessaan käännellä paiston aikana kerran tai kahdesti. Katso käyttövinkkejä reseptipalvelustamme osoitteessa Apetit.fi.

Apetit Kotimainen Peruna&Keittokasvis sinkkukoossa

Suosittu Apetit Kotimainen Peruna&keittokasvis on saatavissa jatkossa myös pieniä talouksia kiinnostavassa 350 gramman pakkauksessa. Siitä riittää keittoa yhdelle tai kahdesti.

Apetit Kotimainen -tuoteperhe

Kesän 2014 herne ja porkkana on erittäin makeaa ja mehukasta. Herneet ja pinaatti on korjattu ja perunaa nostetaan parhaillaan. Syksyn edetessä käynnistyy monen muun juureksen sadonkorjuu, joista saadaan raaka-aineet Apetit Kotimainen tuotteisiin. Apetit-sopimusviljelijät kasvattivat tänäkin kesänä yhteensä noin 33 miljoonaa kiloa Apetit Kotimainen -tuotteiden raaka-aineeksi perunaa, oranssia ja keltaista porkkanaa, hernettä, lanttua, pinaattia, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja punajuurta.

Apetit Kotimainen –merkki uudistui

Apetit uusii kuluvana vuonna pakkaukset vastaamaan uudistettua pakkausmerkintäasetusta. Samalla uudistuu Apetit Kotimainen –merkki, joka viestii tuotteen kotimaisuudesta. Kun tämä merkki on vihannes- ja marjapakastepakkauksessa, on tuote valmistettu Suomessa ja sen raaka-aineet ovat 100 %:sti suomalaisia. Maustettujen kasvissekoitusten sekä ruokapakasteiden kotimaisuusaste on 98 %. Kotimaisuusaste ja suomalaiset raaka-aineet eritellään tuotetiedoissa. Apetit Kotimainen ruokapakasteet sisältävät vain kotimaisia kasviksia. Esimerkiksi Apetit Kotimainen Pinaattikeitto sisältää suomalaista pinaattia, suomalaista maitojauhetta, suomalaista vehnäjauhoa ja suomalaista voita. Loppu koostuu suolasta ja sokerista.

Apetit tuotteet ja reseptit löydät kotisivuillamme www.apetit.fi.

FELIX PAKKAA KESÄN MAUT UUSIIN HELPOSTI AVATTAVIIN PAKKAUKSIIN

aaf8eafd3aff1720_400x400ar

Uusi innovatiivinen Helppo avata -kansi avautuu vähemmällä voimalla

Felix purkittaa kesän sadon pakkauksiin, joissa on uusi innovatiivinen, helposti avattava kansi.  Satokauden ensimmäisinä uuden kannen saavat Felix Maku Viipalekurkku 300g sekä Maku Viipalekurkku ilman lisättyä sokeria 300g. Felix Maku viipalekurkut ovat Suomen suosituin ja suurin kurkkusäilyke. Uudet kannet tulevat syksyn edetessä myös muihin Turun tehtaalla valmistettaviin Felixin kurkku- ja punajuurisäilykepakkauksiin, joissa kannen halkaisija on 82 mm. Lisäksi Felixin Turussa valmistetut vihannessäilykkeet saavat Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Avainlippu-merkin. 

Säilyketuotteita käytetään laajasti eri ikäryhmissä. Purkkien avaaminen on tunnetusti haastavaa ja erityisesti seniorit ja henkilöt, joiden käsivoima on heikentynyt, kokevat purkkien avaamisen vaikeaksi. Pakkausten heikko avattavuus voi muodostua jopa tuotteen käytön esteeksi. Säilykepurkkien avaamisen helpottamiseksi on kehitetty useita keinoja ja apuvälineitä, mutta Felix tuo nyt tuttuun ongelmaan ratkaisun.

Felixin säilykkeiden uuden Helppo avata -kannen avattavuus perustuu kannen uudenlaiseen ja innovatiiviseen rakenteeseen. Kansi koostuu kahdesta osasta: keskipaneelista ja ulkorenkaasta. Purkkien ilmatiiviyden varmistaa tyhjiösaumattu keskipaneeli ja liikkuva ulkorengas, joka toimii sekä avaajana että sulkijana. Ulkorenkaan kierto vapauttaa keskipaneelin ja purkin muodostaman tyhjiön. Kannen avaamiseen tarvitaan merkittävästi vähemmän vääntövoimaa kuin perinteisissä kansissa.

Kesän sadon kurkut pakataan uudella kannella varustettuihin pakkauksiin heinäkuusta alkaen. Ensimmäiset Helppo avata -kannen saavat tuotteet ovat Felix Maku Viipalekurkku 300 g ja Felix Maku Viipalekurkku ilman lisättyä sokeria 300 g . Uudet kannet tulevat syksyn ja loppuvuoden aikana myös muihin Turun tehtaalla valmistettaviin Felixin kurkku- ja punajuurisäilykkeisiin, joissa kannen halkaisija on 82 mm. 

Suomessa valmistetut Felix-tuotteet saavat kotimaisuudesta kertovan Avainlippu-merkin
Suomalaisen Työn Liitto 
on myöntänyt Felixin Turun tehtaalla valmistetuille vihannessäilykkeille Avainlippu-merkin . Kuluttajien hyvin tunnistama merkki kertoo yhdellä silmäyksellä, että tuote on valmistettu Suomessa. Avainlipun käyttöä valvoo Suomalaisen Työn Liitto.

Tuotetiedot: 
Felix Maku Viipalekurkku 300 g, hinta noin 1,70 €
Felix Maku Viipalekurkku ilman lisättyä sokeria 300 g, hinta noin 1,85 €